Line Østergaard

Medstifter

er skuespiller og kogebogsforfatter, hun er specialiseret i at undervise kreative forløb i folkeskolen og formidler af bæredygtige initiativer.

Line står for økonomien og kontakten til skoler og firmaer, der ønsker et forløb, et foredrag eller en workshop.

Nina Bendixen

Medstifter

er vært på DR's vejrudsigter, klimaekspert på Børneavisen og vært og producent på radioprogrammet KLIMATOSSET på Radio4.

Hun er specialiseret i klimaforandringer både nationalt og globalt og skriver på flere bøger og holder foredrag om emnet.

Nina står for Klimakyssets hjemmeside og sociale medier. 

Jesper Søvndal

Klimakyssets kagemand

er grafisk designer og tidligere deltager i Den Store Bagedyst på DR1. Jesper jonglerer med tang og andre klimavenlige ingredisenser i sit bagværk og er også manden bag opskriften på Klimakyssets klimakys.

Desuden laver Jesper klimakyssets grafiske indslag.

Hvem er vi

Flemming Bang

Klimakyssets husartist

er professionel skuespiller og sanger, som ofte er en del af Klimakyssets events, men vigtigst af alt, er han det maskuline indslag i satireshowet: KLIMADILEMMA.

Hvem er vi

Klimakysset S/I er en selvejende institution. Her finder du bestyrelsens medlemmer:

Formand: Anne Erica Larsen, Klimakonsulent for FN

Kassere: Jens Jakobsen, Skolelærer 

Medlem: Sara Cramer, Udannelse og udviklingskonsulent ved HK Hovedstaden

Medlem: Majken Krogh, Projektleder ved Statens Administration

Om Klimakysset


Klimakysset opstod i 2018 med et ønske om at bidrage positivt til klimadebatten og den enkelte danskers evne til at gøre noget. Gennem teater, foredrag, debat, og kreative workshops ønsker Klimakysset at inspirere danskerne til at tage stilling og være proaktive omkring løsninger på klimaforandringerne. 

Klimakysset fik sit navn fra klimavenlige kys-kager. Klimakys er lavet af det vand, man normalt hælder fra, når man skal bruge kikærter fra en dåse eller karton. Kyssene smager nøjagtig som de kendte marengskys lavet på æggehvide, men disse er veganske og lavet på et affaldsprodukt og er derfor lavet på ikke-hvide (tøhø).

Klimakysset formidler om klimaforandringer på en måde, så man både forstår indholdet, hægter det op på noget genkendeligt og sjovt, og så det er til at huske. Indhold og formidlingsform skræddersys til målgruppen som tæller alt fra unge og voksne med det tankevækkende og satiriske teater Klimadilemma og klimaforedrag, over børn og unge med Kage i klimaet-workshops, til de mindste med Naturskattejagt og kreaværksted.

Fælles for Klimakyssets arrangementer er, at de italesætter hverdagens klima-dilemmaer og klæder deltagerne på til at diskutere og handle.  Der er fokus på både det store perspektiv i forhold til det globale klima og det nære i form af bæredygtige hverdagsløsninger relateret til genbrug, madforbrug og generelt forbrug.

Klimakysset har i 2019 afholdt arrangementer på flere skoler på Sjælland og Bornholm, Frilandsmuseet, Frederiksberg Kommunes klimafestival, IDA og Nørrebros teater.

 

Passion

Hvorfor er det vigtigt?

Kloden bliver varmere – temperaturen stiger og slår rekorder hvert år.

For at stoppe den voldsomme temperaturstigning, lavede man til COP21 i Paris en aftale om, at klodens temperatur ikke må overstige to grader globalt, og hvis det skal overholdes, så skal hver person på kloden kun udlede 2-3 ton drivhusgasser om året i 2030. I Danmark udleder vi nu ca. 17 ton pr. person.

Desuden viser nye tal fra FN, at når børn af i dag er voksne i 2050, så vil vi være knap 10 milliarder mennesker på jorden, som skal brødfødes.

Inspiration

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” 

Robert Swan

Links

Mød også vores klimavenner:


What do you think?

Send us feedback!