Velkommen til Klimakysset

Klima-underholdning, -foredrag og -workshops. Se herunder, hvordan du kan gøre dit klimaarrangement eller forløb ekstra lærerigt og sjovt.


NYHED: KlimaFokus

Det bedste værn mod bekymring er viden. KlimaFokus Podcast laver fortællinger om klimaet, som gør det oplysende og spændende at blive klogere på klimaet, så de mere end hver fjerde unge, som bekymrer sig om klimakrisen, føler sig klædt på og taget i hånden. Gennem 16 afsnit kommer KlimaFokus rundt om det videnskabelige, humanistiske og samfundsfaglige perspektiv af klimakrisen. 

Produktionen er støttet af Villumfonden.

God fornøjelse!

Lyt til: Klimadilemma Podcast

Klimadilemma Podcast er en samtalepodcast til og med elever fra de danske ungdomsuddannelser om de store spørgsmål relateret til klimakrisen. Udgivet af Klimakysset S/I og produceret med støtte fra KR Foundation.

Klimakyssets nye videoserie om #hverdagsvidenskab

Takket være støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens digitaliseringspulje har Klimakysset kunne lave en videoserie om #hverdagsvidenskab. Her får du let fordøjelige facts om naturvidenskab, der har en effekt på klimaforandringerne på få minutter. Vært: Nina Bendixen.


  • Line Østergaard

  • Nina Bendixen

Klimakysset består af stifterne Nina Bendixen (Journalist og vejrvært) og Line Østergaard (Kogebogsforfatter og skuespiller).

Og dertil hører Klimakyssets kagemand Jesper Søvndal (finalist i Den Store Bagedyst) og husartist Flemming Bang

Kommende arrangementer

Klimadilemma til klimadag i Vejle

Vær med i Vejle lørdag d. 28. januar 2023.

Hvorfor skal klimaet gøres til underholdning?

Hvornår har noget, du har oplevet virkelig gjort indtryk? Hvornår rislede det dig ned ad ryggen eller satte sig som en klump i halsen? Det vil typisk være på tidspunkter, hvor du lærer noget nyt, bliver udfordret på din opfattelse af verden, eller når dine følelser overmander dig. Det kan være i musik, i ord eller måske i øjenkonktakt, og det er på de tidspunkter, at du er allermest motiveret til at skabe en forandring.

Klimakrisen har den udfordring, at den ikke har en daglig nyhedsværdi eller et alarmerende smittetal, som kan fremkalde de følelser. Derfor kan den være svær at formidle, så der sker en forandring, og der skrides til handling.

Klimaet kan virke som en uoverskuelig størrelse at sætte sig ind i, men vi mener, at både formidlingen og løsningerne er simple. Omend vores indsatser skal rulles ud i stor størrelse, så er hver mand/kvinde/barn en vigtig brik for at komme i mål med verdens grønne omstilling. 

“Though the problems of the world are increasingly complex, the solutions remain embarrassingly simple.” - Bill Mollison

Læs mere herunder, hvordan vi underholder og underviser om klimaet, så alle kan være med på en sjov og spiselig måde, og så hver enkelt har LYST til at være en del af den grønne omstilling.

Og tak, fordi DU hjælper til.

Foto: Klimafolkemødet

Hvorfor er det vigtigt?


Kloden bliver varmere – temperaturen stiger og slår rekorder hvert år.

For at stoppe den voldsomme temperaturstigning, lavede man til COP21 i Paris en aftale om, at klodens temperatur ikke må overstige to grader globalt, og hvis det skal overholdes, så skal hver person på kloden kun udlede to ton drivhusgasser om året i 2050. I Danmark udleder vi nu ca. 17 ton pr. person (Kilde: Concito).

Desuden viser nye tal fra FN, at når børn af i dag er voksne i 2050, så vil vi være knap 10 milliarder mennesker på jorden, som skal brødfødes.

What do you think?

Send us feedback!