Idéer til hjemmeundervisning

Hjemmeundervisning er ikke noget, mange forældre er vant til, og derfor har man måske heller ikke lige kreativiteten til at opfinde den dybe tallerken. Vi håber, at du som er kommet forbi Klimakysset.dk kan bruge vores hjemmeskoletips og videoer til at komme igennem en svær hverdag med arbejde og hjemmeskole. Vi arbejder med genbrug, bæredygtige materialer og natur som en grundsten i alt, hvad vi laver, så det vil være en naturlig del af undervisningen.

Hvis I har tanker eller idéer til vores hjemmeundervisning, er I velkomne til at kontakte os her eller på instagram eller facebook. God fornøjelse, og.... Det bliver godt igen!

Varm luft

Hjemmeundervisning - 4. - 6. klasse.

Få vandet fra skåle over i glasset uden at røre ved skålen. Det lyder som en umulig opgave, men hvis man kan det her fysiktrick, så klarer man det snildt. Det giver forståelse for tryk og varm og kold luft.

Flygtende peber!

Hjemmeundervisning - 0. - 6. klasse.

Det her eksperiment er nemt at udføre og giver en forståelse for, hvordan vand og sæbe reagerer på hinanden.

Matematikfisk!

Hjemmeskole for 0. - 3. klasse.

Med matematikfiskene kan du skærpe koncentrationen, balanceevnerne og matematikkundskaberne, og fiskene kan tilpasses det matematik, der skal trænes. Ex. fang to fisk, som når man lægger dem sammen giver tallet 9. Eller find tre fisk, som når man ganger dem, giver tallet 72. Leg selv videre. Det er oplagt at børnene selv tegner, farver og udklipper deres fisk.

Æggebakke-biologi

Hjemmeundervisning - 0. - 3. klasse.

Æggebakke-biologi er godt, hvis man har siddet længe indenfor og lumret. Her har børnene mulighed for at få lidt frisk luft og lære om naturen i nærområdet. En fuglefjer - hvilken fugl tilhører den? En sten - kan den bruges som kridt? Skrald - hvad kommer det fra? Kræver æggebakke, papir og blyant.

Islygter

Hjemmeundervisning - 0. - 3. klasse.

Med den her øvelse har I mulighed for at snakke om vand forskellige tilstandformer og samtidig være kreative i det kolde vejr. Det kræver to forskellige størrelser skåle, vand, og frostvejr.

Køkkentræer

Hjemmeundervisning - 0. - 3. klasse.

Det er ikke svært at plante træer. Mange kerner, sten og frø er allerede tilgængelige i vores køkkenaffald, og selvom ikke al frugt trives i danmark og bærer frugt, så kan der komme flotte stueplanter ud af dem. Lær om fotosyntese, om hvor maden kommer fra og hvor lang tid det egentlig tager at lave mad fra bunden. 

Lydbøger om naturvidenskab til børn

Nogle gange er det lettere at sidde og lytte til en god fortælling, og i Klimakyssets lydbogunivers bliver naturvidenskaben sjov og let forståelig. Victor og Molly kommer på hver deres eventyr og lærer vilde vidunderlige ting om, hvordan verden hænger sammen. 

Mollys magiske mysterier. (13 min.)

Molly skal på sheltertur med sin bedste veninde og hendes far. Om aftenen bliver søen helt indhyllet i tåge, og det skræmmer Molly og hendes veninde. Er det Mosekonen, der brygger ? Eller er der en helt naturlig og magisk forklaring? Det hjælper Mollys magiske sandhedsfe, Månestråle, med at opklare. Målrettet 5 - 9 år.

Victors vilde verden. (12 min.)

Victor er på besøg hos mormor. Her får han altid lov til lidt mere, end hjemme hos sig selv. Blandt andet kravler han højt op i et klatrestativ og ser, at jorden slet ikke ser rund ud, som hans mormor påstår. Hun siger også, at jorden drejer rundt om sig selv, men hvordna kan det så være, at man ikke bliver mega rundtosset? Det ved Svar-Parat-Frede, Victors hemmelige ven. Mon ikke også han kan svare på Victors spørgsmål om jorden? Målrettet 3 - 6 år.

What do you think?

Send us feedback!