om klimakysset

Nina Bendixen

er 37 år, vejrvært på DR1 og journalist. Hun er specialiseret i klimaforandringer både nationalt og globalt.

Nina står bag kameraet og redigeringen af månedens klimakys og håndterer Klimakyssets web og sociale medier. 

Line Østergaard

er 38 år, skuespiller og kogebogsforfatter, hun er specialiseret i at undervise kreative forløb i folkeskolen og formidler af bæredygtige initiativer.

Line står for økonomien og kontakten til skoler og firmaer, der ønsker et forløb, et foredrag eller en workshop.

Jesper Søvndal

er 29 år, grafisk designer og tidligere deltager i Den Store Bagedyst på DR1. Jesper jonglerer med tang og andre klimavenlige ingredisenser i sit bagværk og er også manden bag opskriften på Klimakyssets klimakys.

Desuden laver Jesper klimakyssets grafiske indslag.

Hvem er vi

Om Klimakysset


Klimakysset er et projekt som sætter klimaforandringer på dagsordenen på en ”spiselig” og underholdende måde for børn og unge, men også et spiseligt marengskys, som er én af mange klimavenlige opskrifter, som kan findes under "Klimavenlige opskrifter".

Hvad er det vi vil?

Vi vil gerne vise, at der er en vej for alle gennem klimajunglen. Det er svært at vide alt, og så er det for nogle nemmere helt at lade være. Men alle kan gøre lidt mere end de gør i dag, de skal bare hjælpes og lære, hvor de kan ændre vaner til gavn for klimaet.

Redder vi verden?

Nej, ikke alene, men hvis 6 millioner danskere begynder at tænke over deres forbrug, så rykker det lidt på co2-udslippet, men meget på en tendens, og tendenser reagerer politikere på, og når politikerne tager klimavenlige beslutninger, redder vi verden.

 

Passion

Hvorfor er det vigtigt?

Kloden bliver varmere – temperaturen stiger og slår rekorder hvert år.

For at stoppe den voldsomme temperaturstigning, lavede man til COP21 i Paris en aftale om, at klodens temperatur ikke må overstige to grader globalt, og hvis det skal overholdes, så skal hver person på kloden kun udlede c. 2 ton drivhusgasser om året i 2030. I Danmark udleder vi nu ca. 17 ton pr. person.

Desuden viser nye tal fra FN, at når børn af i dag er voksne i 2050, så vil vi være knap 10 milliarder mennesker på jorden, som skal brødfødes.

Inspiration

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” 

Robert Swan

What do you think?

Send us feedback!