om klimakysset

Line Østergaard

er 37 år, skuespiller og kogebogsforfatter, hun er specialiseret i at undervise kreative forløb i folkeskolen og formidler af bæredygtige initiativer.

Line står for økonomien og kontakten til skoler og firmaer, der ønsker et forløb, et foredrag eller en workshop.

Jesper Søvndal

er 29 år, grafisk designer og tidligere deltager i Den Store Bagedyst på DR1. Jesper jonglerer med tang og andre klimavenlige indgredisenser i sit bagværk og er også manden bag opskriften på Klimakyssets klimakys.

Desuden laver Jesper klimakyssets sociale medier og grafiske indslag.

Hvem er vi

Om Klimakysset


Klimakysset er et projekt som sætter klimaforandringer på dagsordenen på en ”spiselig” og underholdende måde for børn og unge, men også et spiseligt marengskys, som er én af mange klimavenlige opskrifter, som kan findes under "Klimavenlige opskrifter".

Det lille marengskys, hvis opskrift er udviklet i samarbejde med Jesper Søvndal (Den Store Bagedyst 2017), er klimakyssets varemærke. Klimakysset er et navn på en masse tanker og projekter, men vi håber på at kunne bruge det som paraply over alt, hvad vi laver om klima og børn, hvilket indebærer en bogudgivelse, tv, events og teater.

Passion

Hvorfor er det vigtigt?

Kloden bliver varmere – temperaturen stiger og slår rekorder hvert år.

For at stoppe den voldsomme temperaturstigning, lavede man til COP21 i Paris en aftale om, at klodens temperatur ikke må overstige to grader globalt, og hvis det skal overholdes, så skal hver person på kloden kun udlede fem ton drivhusgasser om året i 2030. I Danmark udleder vi nu ca. 12 ton pr. person.

Desuden viser nye tal fra FN, at når børn af i dag er voksne i 2050, så vil vi være knap 10 milliarder mennesker på jorden, som skal brødfødes.

Inspiration

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” 

Robert Swan