om klimakysset

Nina Bendixen

er 35 år, Journalist og vejrvært på Danmarks Radio. Formidling er Ninas stærke side både, når det kommer til ord på skrift, og når det skal formidles ”live” på tv eller foran et publikum. Derudover har Nina gennem sit arbejde med vejret fået mulighed for at fordybe sig i den globale opvarmning og konsekvenserne for klimaet. Privat er Nina gift og har to piger.

Line Østergaard

er 36 år, skuespiller, scenekunstner og forfatter. Hun har i sit virke som skuespiller mere end 10 års erfaring med at undervise i teater i folkeskolen og har et stort kendskab til målgruppen. I 2016 udgav hun ”Venindekogebogen” ved Politikens Forlag, som er målrettet piger i folkeskolen og som er en underholdende, interaktiv bog, som giver piger et sundt forhold til mad, samt skaber fællesskab og samhørighed i forbindelse med madlavning. Hun er mor til to drenge og kæreste til en frømand.

Jesper Søvndal

er 29 år, grafisk designer og tidligere deltager i Den Store Bagedyst på DR1. Jesper jonglerer med tang og andre klimavenlige indgredisenser i sit bagværk og er også manden bag opskriften på Klimakyssets klimakys.

Hvem er vi

Om Klimakysset


Klimakysset er et projekt som sætter klimaforandringer på dagsordenen på en ”spiselig” og underholdende måde for børn og unge, men også et spiseligt marengskys, som er én af mange klimavenlige opskrifter, som kan findes under "Klimavenlige opskrifter".

Det lille marengskys, hvis opskrift er udviklet i samarbejde med Jesper Søvndal (Den Store Bagedyst 2017), er klimakyssets varemærke. Klimakysset er et navn på en masse tanker og projekter, men vi håber på at kunne bruge det som paraply over alt, hvad vi laver om klima og børn, hvilket indebærer en bogudgivelse, tv, events og teater.

Passion

Hvorfor er det vigtigt?

Kloden bliver varmere – temperaturen stiger og slår rekorder hvert år.

For at stoppe den voldsomme temperaturstigning, lavede man til COP21 i Paris en aftale om, at klodens temperatur ikke må overstige to grader globalt, og hvis det skal overholdes, så skal hver person på kloden kun udlede fem ton drivhusgasser om året i 2030. I Danmark udleder vi nu ca. 12 ton pr. person.

Desuden viser nye tal fra FN, at når børn af i dag er voksne i 2050, så vil vi være knap 10 milliarder mennesker på jorden, som skal brødfødes.

Inspiration

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” 

Robert Swan